söndag 28 april 2013

28/4 Varning för "starka" bilder


I måndags fick ni se lite bilder på hur Zackis puckel på ryggen såg ut…under veckan blev den större och större, så på fredagen bestämde vi oss för att åka till Göteborg för att få den dränerad..

Vi hade fått en akuttid kl 13,30, men eftersom Zacki inte var allvarligt sjuk eller skadad så fick flera hundar gå före henne akut.

När vi väntar så ser vi ett film-team komma genom väntrummet – visar sig vara inspelning av ”Djursjukhuset”. Tur i oturen (för husse och matte) så fick vi inte vara med, Zacki är ju ändå en kändishund, så hon borde ju fått vara med ;)

Inspelning av "Djursjukhuset".
Cancerpatient som ska få träffa eller ev hämta sitt djur. som är inlagt

Uttråkad hund på undersökningsbordet.

 De tog in Zacki vid 16-tiden, då var hon trött på att vänta och tom lade sig på undersökningsbordet till slut. Kan säga att det var kaos på Blå Stjärnan, massor av hundar och ägare som ville få hjälp, vissa skulle läggas in eller behandlas akut eller på bokade besök/återbesök och andra skulle få åka hem, alla rum var fulla hela dagen.

Pratade med ett par i väntrummet vars tax också hade fått diskbråck och opererats samma dag som Zacki, den kunde fortfarande inte stå och gå själv =( Visserligen är det stor skillnad på en Amstaff’s och en Tax’s kroppsbyggnad och muskler, men tror ändå att vi har haft tur med Zackis tillfrisknande! Jag hoppas de fick lite hopp efter att sett Zacki...och att det går bra för deras hund också!

Vi fick i alla fall hämta Zacki efter ca 2,5 timmar, då var hon lagom drogad och trött. Förstod ju att hon skulle ha ett dränage, men hade inte väntat mig ett i den storleken. Djurskötaren som lämnade över henne hade aldrig sett ett sådant långt dränage på en hund, inte jag heller.


Precis utkommen för hemgång..

20cm slang under huden + 5cm på var sida.

Nu ska vi försöka hålla det rent och prydligt, inte lätt när det rinner vätska hela tiden. Och på tisdag eller onsdag är det meningen att det ska tas bort, detta kommer jag förmodligen göra själv! 

I morgon blir det ännu ett besök till Göteborg, då ska vi träffa kirurgen som opererade Zacki. 
Får se vad hon har att säga =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar