tisdag 11 februari 2014

4/2- Zacki på tandoperation.

Varit uppehåll i bloggen...brist på inspiration att skriva...


För precis en vecka sen var Zacki in och opererade bort sin högra hörntand, som hon skadat för ett tag sen.

Den operationen gick jättebra och tanden är helt borta!

Fick massor av beröm för vilken supertrevlig hund hon är, och det har varit så lätt att arbeta med henne...så ovanligt va? ;)



Blev dock ett återbesök på fredagen eftersom hon luktade väldigt illa från op-såret (eller hålet kan vi väl säga numera). Det sköljdes rent och pillades bort lite skräp. 10dagars antibiotika sattes in och redan på lördag/söndag så var lukten borta och såret fint igen :)

Under tisdagens operation upptäckte de dock även en halv tand som stack upp - en tand som skulle ha opererats bort 2009.  Veterinären tyckte det såg lite "skumt" ut och röntgade, visade sig att det var en rotrest kvar i munnen (enligt röntgenbilderna tycker jag det ser ut som hela roten).Dom var snälla och tog ut denna också.

Piggen som fick veterinären att reagera.
Rotresten från operationen 2009.
  
Dock är jag inte så imponerad av den första veterinären som skulle tagit ut den.
Har ringt och pratat med denna veterinär idag och hon kunde bara beklaga, skyllde på att den satt hårt, mycket blod osv och att hon inte hade någon röntgenutrustning så hon kunde röntga efteråt. Sen sa hon något om att det är därför det är olika taxor mellan veterinärklinikerna - som om det skulle vara en anledning till att inte göra en ordentlig operation.....

Om man inte har utrustningen som krävs - varför genomför man då operationerna ändå?


Utdrag ur veterinärintyget 2009-10-08

Ja, jag har begärt att få ut journalkopior från veterinären som utförde denna "operation", sen får vi se vad som händer........

Fortsättning följer längre fram..................



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar